Welke Greenlane Routes bieden wij aan ?

Frankrijk is onze thuisbasis en hier ligt het zwaartepunt van de activiteiten.

Een dag, een weekeind, mid-week of langer : in overleg stellen we een programma samen zodat U optimaal kan Greenlanen.

 

Omdat wij keuze hebben uit veel verschillende routes kan ook bij minder goed weer – ook Frankrijk kent regen – toch gereden worden zonder schade aan de paden toe te brengen.

 

Het Verenigd Koninkrijk is voor ons al decennia een bestemming waar we fantastisch kunnen Greenlanen.

Greenlaning is een Engelse uitvinding. Ondanks de nieuwe wet- & regelgeving en beperkingen kan er nog steeds goed op prachtige lanes gereden worden.

Er zijn diverse locaties waar op particulier terrein soms zeer extreem kan worden gereden. Zeer goed geprepareerde auto’s zijn een must en wij adviseren een rolkooi voor Uw eigen veiligheid.

Deze “Off Road” reizen zijn niet geschikt voor de beginnende Greenlaners.

 

De Italiaanse Alpen, een bestemming waar we samenwerken met Alpine Rovers www.alpinerovers.com, die zomers naar 10,000 voet gaat over de oude smokkelroutes en steile bergpaden. Tunnels en bergpassen maken dit een aparte reis waarbij soms op één dag 3 landen worden bezocht.

Met spectaculaire vergezichten en adembenemende hellingen is dit een reis voor de liefhebbers van de Alpen die U op ongekende plaatsen brengt.

Onze vrienden van Alpine Rovers kamperen op goede campings of en-route en zijn ervaren Alpen Gidsen.

 

De Nordkapp is een bestemming waar we om de paar winters naar toe gaan om Kerst of Oud & Nieuw te vieren.

In 12 dagen worden er meer dan 8,000 km . gereden onder soms extreme weersomstandigheden.

Deze reis is voor echte liefhebbers die extreem weer met hun 4WD niet schuwen, indien nodig kunnen improviseren en begrijpen dat uithoudingsvermogen en voertuig preparatie cruciaal zijn voor het slagen van deze reis.

Het doel is het meest noordelijkste stukje van Europa te bereiken door de sneeuw, ijzel, mist, rendieren, duisternis en de extreme kou te trotseren.

 

In Lapland is min 44 °Celsius niet ongewoon en ben je dankbaar voor het vijf-dubbel glas in het hotel. De auto’s moeten in topconditie zijn en ook aan de inzittenden worden zekere eisen gesteld.

Omdat het Poolklimaat – we zitten veel dichter bij de Noordpool dan bij Nederland -  niet altijd even voorspelbaar is wordt het plateau met sneeuwscooters bezocht. Echter, een optie is om een sneeuwfrees in te huren en de weg open te laten frezen om zo met de eigen auto bij het monument te komen.

Overnachtingen zijn in hotels, de spijkerbanden worden gehuurd en de begeleiding is ervaren met kou en het werken erin. Op de rustdagen kan er eventueel met een gids genoten worden van de paden en de sneeuw.

In de voorbereiding op de tocht houden we met de deelnemers goed contact en werken we door checklisten heen om er zeker van te zijn dat niets vergeten wordt en de uitrusting meegenomen wordt, ook voor eventuele incidenten of overnachtingen in de kou.

 

©TheGreenlaneCompany