Wat is greenlaning ?

Greenlaning is, eenvoudig gezegd, het rijden met 4-wiel aangedreven auto’s over onverharde wegen waarbij respect voor de natuur, de dieren en de bewoners voorop staat.

Langzaam rijdend genieten van de omgeving, ontspannen in de prachtige natuur en regelmatig stoppen voor foto’s, een kop koffie of een broodje.

Voor Greenlaning is een standaard 4WD auto met voldoende bodemvrijheid en stevige sleepogen voor en achter voldoende. Banden kunnen veelal standaard zijn.

Er is altijd kans op een kras of deuk, maar we proberen dat nadrukkelijk te voorkomen.

Off-Roading is iets heel anders. Off-roaden kan niet op de paden en routes waarop we Greenlanen.

Off-Roading is rijden met 4WD auto’s waar geen paden of wegen zijn maar waar wel met een voertuig gereden wordt – vrijwel altijd particulier terrein. Ongeacht de ondergrond wordt geprobeerd het doel te bereiken. Voor het Off-Roaden worden er hogere eisen aan de auto en uitrusting gesteld.
(Hogere) banden met een forser profiel, stevige bescherming van kwetsbare delen, meer bodemvrijheid en stevige sleepogen voor en achter zijn een must. Vaak is een lier erg handig. In een aantal gevallen wordt een rolkooi noodzakelijk geacht.
Sleeplinten, schoppen, harpsluitingen, hijsstroppen en dergelijke zijn deel van de uitrusting en de kans op schade aan het voertuig is vrij groot. Zeker in Frankrijk waar veelal in een rotsachtige omgeving gereden wordt.  

©TheGreenlaneCompany